//My Life Story
:: Kawan Biar Satu.Pakwe Biar Beribu ::
Wednesday, 1 February 2012 | 10:46:00 pm | 0 ♥ Sweet Candy

Tiba-tiba nak tulis pasal entry nie.Bukan ker "KAWAN BIAR BERIBU PAKWE BIAR SATU".Arg...Ierah saja nak tukar.Mintak maaf yea.Tapi Ierah bukan nak cerita pasal "PAKWE BIAR SERIBU".Humm.... tak mungkin Ierah ade pakwe sebab tak berminat nak story pasal pakwe hahahahaha...Ye kerw Ierah tak de pakwe.??? Maklum lah kite nie tak secantik awk-awak semua.Ops bukan nak mintak publisiti. Ok Enough...enough...Stop story about pakwe.Sebenarnya Ierah nk highlight pasal "KAWAN BIAR SATU" nie.
Sekarang nie susah kan nak cari kawan yang betul-betul setia,jujur,ikhlas dan bermacam-macam lagi lah .Sedangkan nak cari pakwe pun kena cari yang jujur,ikhlas dan berbagailah ciri lelaki yang perempuan zaman sekarang nak..Tapi kita pun kena jugak cari kawan yang ada ciri- ciri yang baik. Ierah ramai sgt kawan ,semua nya baik- baik.Tapi yang baik-baik tu lah susah kite nak percaya kebaikan nya.Kadang-kadang dia sanggup menikam kita daripada belakang.Huhuhuhu...so scared. Tapi alhamdullilah buat masa ni semua kawan Ierah tak pernah tikam Ierah dari belakang.
(heheheehehehe...sory lah byk sgt "Tapi".) 
Ierah confused dgn satu,dua perkara nie.Bila kita nak buat baik dengan kawan kita,kawan-kawan kita mesti akan salah anggap kononnya kita ni saja nak  buat baik.Dengan kata lain nak tunjuk  baik lah tu.Susah kan kalau kawan dah anggap macam tu.Pastu kalau nk tolong , kata kita ni nak  korek rahsia lah,nak amik kesempatan lah.Hummm...macam-macam lah.Tu sebab orang kata dah lumrah kehidupan macam tu kan.Hahahahahahaha....Adakah yang ramai-ramai kawan kita tu akan menjadi BEST FRIENDS FOREVER (BFF)?Humm....tapi Ierah rasa Ierah dah jumpa BFF Ierah.Alhamdullilah buat masa nie Ierah masih percaya dekat dia.Ierah suka kawan ngan dia.Suka duka Ierah bersama dengan dia.Ierah harap dia akan menjadi BFF Ierah samapi bila- bila.Walupun kita akan berjauhan kita tetap bersama.

"Awak(BFF) saya harap awak akan menjadi BFF saya sampai bila-bila.Tapi kan tanpa awak susah lah saya.Dengan sapa lagi saya nak berkawan.hahahahahahaha"

"Mempuynyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri."

Aku telah pun sedaya 
Tak melukai hatimu 
Mungkin sudah suratan hidupku 
Kasih yang lama terjalin 
Berderai bagaikan kaca 
Oh teman, maafkanlah diriku 

Oh Tuhan 
Tunjukkan ku jalan 
Untuk menempuhi dugaan ini 
Teman, maafkan jika ku melukaimu 
Moga ikatan ukhwah yang dibina 
Ke akhirnya .


♥ Wish You Were Here ♥

  
 
NurSyahirah Hazmi
12 October 1994
Malacca
Love dad,mom ,my siblings and friends.muah!!
Simple but sometimes fussy

♥ Tagboard ♥♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : YOUR NAME